No particular awareness of the weather is required.   -   There are no Weather-warnings

« Blog Index

Archive for November, 2010

wxsim – lokal værmelding

Tuesday, November 23rd, 2010 2:39pm CET

Da er endelig wxsim på plass. Wxsim er et eget program for beregning av værutsiktene her på Ålgård. Programmet henter data eksternt og behandler disse sammen med målingene fra denne værstasjonen og kommer ut med prognoser for de kommende dagene.
Nå blir det å følge med noen uker for å se om meldingene stemmer og så eventuelt gjøre noen justeringer om det blir nødvendig.

Oppgradering av siden kommende uke

Thursday, November 18th, 2010 5:56pm CET

Neste uke vil nok siden være noe “ustabil” pga oppgraderinger.

Jeg holder på med å teste ut ny forside med utvidet informasjon og her er det mye som skal justeres for å vise både tekst og data riktig. Med 10 tommeltotter så vil det nok ta litt tid…..
Ny grafisk temperaturmåler funger som den skal og det samme gjør grafisk fremstilling av skyhøyde. Denne kommer med på den nye forsiden.

I neste uke skal også stasjonen få en permanent plassering.
Selv om det ikke kommer så mye snø her så kommer jeg også til å plassere ut en manuel måler slik at det som kommer kan dokumenteres.

Ny blogside – Ny hjemmeside – Ny værstasjon

Friday, November 5th, 2010 4:17pm CET

Da var omsider en blog på plass. Gjenstår litt justeringer, som at menyen plutselig kommer på engelsk…..

Det har vert en aktiv høst i forbindelse med værstasjonen.

Det startet med at jeg ønsket en side med fokus på værmålingene og presentasjon av disse. Saratoga/Carterlake templaten så jeg på i fjor, men ga opp. Hadde ikke nok forståelse for hvordan alle disse sidene med forskjellige koder hang sammen. Nå har dette fått modne litt og det meste har falt på plass. Mangler fremdeles litt oversettelser der hvor jeg har lagt inn sider som ikke støtter flere språk.
Utover vinteren blir det å finpusse sidene og lete etter nye script som kan benyttes for å gi værdataene mening.

Har også byttet ut TFA-Nexus stasjonen med en Davis Vantag Pro2. Denne stasjonen er av høy kvalitet/pålitlighet og kan utvides med flere typer sensorer etter behov.
Planlegger å anskaffe en vifte til temperaturmåleren innen vinteren er over. Dette vil gi bedre pålitelighet når solen steker om sommeren.

Stasjonen vil også få en mer permanent plassering når anledningen byr seg. I dag har den en mer midlertidig plassering.